De wandel-Apps en websites/blogs die ik gebruik.

Voor mijn Android telefoon gebruik ik een aantal wandel-Apps (zie ‘Lees verder’).

Mijn zeest gebruikte Apps zijn: Topo GPX (voor de te lopen/volgen route) in combinatie met Sports Tracker (voor de daadwerkelijke GPS registratie/tracking van de wandeling).  Ik gebruik niet alleen die Apps, maar als ik ergens wil gaan wandelen dan Google ik  ook bijvoorbeeld op ‘mooiste wandeling in de buurt van X’ of ‘wandeling rond X’, etc, en zoek dan op allerlei websites, om te zien of er misschien een geschikte route beschikbaar/ te downloaden is. Hieronder de wandel-Apps die ik gebruik:

  • Sports Tracker. Voordeel: Ook buiten de App om via internet beschikbaar, via een dashboard op sports-tracker.com. De App houdt zeer goed de statistieken en historie bij met mooie overzichten. Nadeel: De App heeft geen beveiliging om een wandeling per ongeluk te beëindigen. Als je per ongeluk op ‘stop’ drukt dan stopt de registratie ook echt. Je kan wel op verder gaan drukken (als je bewust op ‘stop’ gedrukt hebt), maar er treden ook wel eens fouten op, waarbij een deel niet geregistreerd wordt (groot nadeel). Dus je moet er eigenlijk tijdens het registreren niet aankomen; lastig met foto’s maken via de telefoon. Ook de hoogtemeter werkt niet goed.
  • Sportractive.  Deze App is eigenlijk in het registreren beter dan de vorige. Voordeel: Er zit een beveiliging op, zodat je niet per ongeluk (zonder er erg in te hebben) de registratie beëindigt. Dit is een slotje die je omhoog moet schuiven. Pas dan kun je stoppen of pauzeren. De betaalde app heeft een mogelijkheid tot automatische pauze, maar het probleem daarvan is dat je gemakkelijk vergeet de registratie weer te activeren als je verder gaat. Vergeet je dat dan heb je pech en mis je vanaf dat moment de routeregistratie; werkt in de praktijk dus niet (tenzij ze ook automatisch hervatten in zouden bouwen). Ook kun je je sportkleding invoeren; daar zie ik het nut niet van in. Betaalde App uitbreiding (1,49 euro/maand) is het geld niet waard, wat mij betreft (ik heb het weer opgezegd). Nadeel:  Geen aparte inlogpagina via internet en geen uitgebreide statistieken, zoals de vorige App. 
  • Topo GPS (met betaalde kaart van Nederland  + wandelknopen netwerk). Dit is een hele goede App, ik ben er zeer tevreden over, die precies bijhoudt waar je op dat moment zit (zeer accuraat!), in tegenstelling tot de App Routes die ik eerst gebruikte (‘Routes’ loopt continue achter met waar je zit; niet gebruiken. Zeer verwarrend en leidt tot fouten/verkeerd lopen!). Voordeel: Ik gebruik deze App tijdens het wandelen om de geplande ingeladen GPX route te volgen. Nadeel: Kompas ijking werkt niet. Zelfs niet als je precies doet wat volgens de App nodig is; hij reageert in zijn geheel niet. Toch werkt het, waardoor je vanuit je eigen wandelrichting kunt zien hoe je moet lopen (en niet op de kop bijvoorbeeld, zodat je steeds rekening er mee moet houden dat linksaf eigenlijk rechtsaf is). Ik gebruik de betaalde versie. Goede ondersteuning via de helpdesk. Je kunt in deze App ook de gelopen route registreren, maar hierin zijn bovenstaande Apps veel beter (geen historie/statistieken).
  • Just Draw It (betaalde versie). Ideaal om zelf routes te maken (en deze als GPX te exporteren) door deze zelf in te tekenen. Betaalde App. Geen nadelen ontdekt. Ik gebruik de betaalde versie.
  • Wandelen (complete/betaalde App). Goede app om wandelroutes te vinden (zie ook wandelingen.nl hieronder).
  • Wandelnet (zie ook de gelijknamige website hieronder).
  • Nauwkeurige hoogtemeter (Accurate Altimeter PRO; betaalde versie)
  • Weervoorspelling pro (betaalde versie)

 

Wandel-websites:

 

Wandel-blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *