Rondje Appingedam, 19 september 2020

Samen met een vriend heb ik een route van 35 km rond Appingedam gelopen. We zijn begonnen bij landgoed Ekestein aan de Alberdaweg. Daarna via allerlei wierden- (terp-) dorpjes richting de zeedijk gewandeld en vandaar, via Delfzijl weer terug naar het beginpunt. We hebben er in totaal 8,5 uur overgedaan, waaronder 7 uur lopen en anderhalf uur pauze. Een gemiddelde wandelsnelheid van 5 kilometer per uur. Het was een mooie route. Ik had verwacht dat het erg kaal zou zijn, maar dat was niet het geval. Zeker het begin was erg mooi. In Eenum zijn we de kerk in geweest, met zelfs een heus Schnitgerorgel  (er bestaat trouwens ook een Hauptwerk versie van). We hebben, ter afsluiting nog een drankje gedronken; versgeperste Jus-d’orange met Tonic er door. Wat een heerlijke dorstlesser!

Download hier het GPX bestand.

Reacties

  1. Richard Boomgaarden zegt:

    Was een super mooie dag om te wandelen. De dag ging snel voorbij want we hadden genoeg gesprekstof. Thanks Gertim

    1. Gertim zegt:

      Jij ook. Ja, het was een fantastische dag. We hebben een goede herinnering gemaakt samen. En de ‘gele Peter’ smaakte voortreffelijk. Die houden we er zeker in, en ga ik ook een keer met Gin en/of Wodka proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *